Sincronicitatea si atragerea oportunitatilor

Psihanalistul Jung a fost primul care a analizat sincronicitatea, remarcand faptul ca ea nu este o pura intamplare… ci reprezinta un eveniment, o intalnire, un fapt, o persoana care ne ajuta sa gasim raspunsul potrivit la intrebarea sau problema care ne framanta…. reprezinta indiciul care ne ajuta sa facem alegerea buna si care ne indica calea pe care trebuie sa o urmam pentru a ne gasi fericirea.

Daca ne analizam cu atentie viata, vom remarca sincronicitati extraordinare, in elemente extrem de simple, de la mici accidente, intamplari, care au avut un impact extrem de important asupra vietii noastre.

Sincronicitatea se poate regasi in repetarea unor numere, a unor nume, a unor intamplari, sincronicitatea numerelor este mai frecventa decat ne dam seama, ea indicand o legatura cu un anumit numar in viata noastra.

Insa sincronicitatile pot fi atrase in viata noastra impreuna cu beneficiile aferente. Pentru a atrage sincronicitatea si a beneficia de ea trebuie sa acceptam existenta ei in viata noastra, sa o recunoastem atunci cand apare si sa fim deschisi oportunitatilor si ideilor aduse de ea.

Pentru a atrage un eveniment pozitiv, o oportunitate in viata noastra, trebuie sa cultivam in noi o stare pozitiva, sa fim receptivi la evenimentele din jurul nostru. Credintele limitative de genul ‘nu pot’ , ’nu merit’ , ‘nu sunt eu acela ‘  reprezinta o frana, o piedica in calea oportunitatilor, sunt ca niste ochelari de cai, care nu ne permit sa vedem in jur, limitandu-ne optiunile. (A propos, cea mai buna cale de a inlatura credintele limitative este EFT – e mult mai rapida si mai eficienta decat NLP sau terapiile cognitiv-comportamentale)

Un al doilea pas important este stabilirea unei intentii clare referitoare la ce vrei sa se intample in viata ta. E ca si cand ai transmite un mesaj universului, o lista cu ce vrei sa obtii de la el.

Dar ce ne dorim trebuie sa fie in conformitate cu credintele si valorile noastre, deoarece acestea sunt "filtrele" care ne ajuta sa nu cadem, sa nu ne pierdem in ispite. Atunci cand actionam incalcandu-ne principiile si valorile in care credem, nu facem altceva decat sa folosim sincronicitatea impotriva noastra.

Un alt element important este mediul in care traim, familia, oamenii cu care ne vedem. Chiar daca nu ne dam seama acestia ne influenteaza in bine sau in rau, atat la un nivel subtil cat si foarte evident cand ne incurajeaza in visul nostru, sau cand ne critica orice initiativa.

Nu este suficient sa ai o atutudine pozitiva si sa vrei, trebuie sa incepi sa lucrezi pentru implinirea visului tau. Cu cat te gandesti si lucrezi mai mult la un obiectiv, cu atat mai multe usi se deschid datorita faptului ca activezi sincronicitatea in favoarea ta.

Incepe sa lucrezi la visul tau si vei fi uimit/a de multitudinea de oportunitati care iti vor aparea in viata!