Avem sub picioare propriul zăcământ diamantifer


Fiecare dintre noi are sub picioare propriul său zăcământ diamantifer.

Înainte de a explora pajiştile care par mai verzi numai pentru că se află la distanţă, asigură-te că ai explorat propria ta parcelă de iarbă. Dacă vezi că peluza din faţa casei altuia este mai verde, se poate întâmpla ca proprietarul să-i acorde o atenţie şi o îngrijire mai deosebită. În plus, nu uita că atunci când priveşti grădina altora, alţii privesc grădina ta.

Gândeşte-te bine şi explorează cu mare atenţie posibilităţile care se ascund în locul şi contextul în care te afli în prezent, înainte de a căuta ceva nou. Dacă ceea ce faci acum reprezintă rezultatul unei alegeri anterioare, înseamnă că opţiunea ta de atunci avea la bază anumite motive. Dacă ea nu mai corespunde aşteptărilor tale, poate că trebuie să cercetezi mai profund.

Adeseori, oamenii trebuie să treacă prin experienţa mai multor profesii înainte de a-şi valorifica întregul potenţial şi de a-şi descoperi adevărata vocaţie. Contează în primul rând să înţelegi că în fiecare situaţie sau meserie se ascunde câte o ocazie favorabilă de dezvoltare, care te aşteaptă.

Acordă-ţi timp ca să analizezi cu atenţie ceea ce faci, în felul în care ar analiza un străin, şi apoi pune-ţi întrebarea: „De ce fac acest lucru, în acest fel?"

Uneori suntem atât de aproape de ceva încât nu remarcăm prilejurile aşteptate de multă vreme şi ele ne trec pe sub nas. Nu vedem pădurea din cauza copacilor. Un străin, cineva din afară, s-ar întreba: „Cum de nu-şi dă seama că ar putea schimba în bine sau extinde ceea ce face?"

De câte ori nu ai auzit că o întreprindere sau o firmă de tradiţie a căpătat faimă şi performanţe cu totul noi, neschimbându-şi personalul, ci utilizând idei şi metodologii originale?

Nu înceta niciodată să te întrebi, periodic: „Cum aş putea să fac mai bine ceea ce fac acum? Cum aş putea să dezvolt sau să extind această activitate?", „Nu cumva nu-mi dau seama de posibilităţile sau de ocaziile care se ascund în actuala situaţie din cauza metodelor mele de lucru?", „Ce alte metode mai bune aş putea folosi ca să fac ceea ce fac?", „Cum se va face acest lucru peste zece ani?", „Totul se transformă, totul evoluează, deci, cum aş putea să anticipez chiar eu această evoluţie?".

Tot ceea ce trebuie să înveţi pentru a ajunge să-ţi realizezi ţelurile se află la îndemâna ta.

Extras din “Nascut pentru succes” de Colin Turner