Poarta-te frumos cu banii – daca vrei sa ai parte de ei !



Relaţia noasträ cu banii depinde foarte mult de atitudinea pe care o avem faţä de bani. Opiniile noastre predominante faţä de bani creazä realitatea noasträ financiarä.


Cum credeţi cä ar putea deveni vreodatä bogat un om care considerä cä “Banii sunt un lucru räu ; ca sä ii obţii trebuie sä fii hoţ şi lacom” ?



Cum credeţi cä ar avea vreodatä bani destui o persoanä care gândeşte “Banii se câştigâ greu; mie imi ajung doar de la un salariu la altul” ?




Legea Atracţiei , una din legile fundamentale ale succesului, spune cä atragi in viaţa ta acele lucruri la care te gândeşti frcvent, fie câ sunt bune sau rele. Dacä sunteţi convinsä cä meritaţi de la viaţä mai mult decât aveţi acum , cä banii pot veni şi spre dumneaxoasträ in cantitate indestulätoare, chiar aşa se va intâmpla mai devrene sau mai târziu. Inväţând cum sä aplicaţi Legea Atracţiei, veţi constata pe propria pungä – legea funcţioneazä !


Aşadar, cum ar trebui sä ne purtäm cu banii ca sä ii avem din abundenţä ? Iatä cum : purtaţi-vä cu ei aşa cum vä purtaţi cu nişte oaspeţi dragi in casa dumneavoasträ . Doriţi ca aceşti oaspeţi sä se simtä bine şi sä vä viziteze cât mai des ? Iatä trei moduri in care sä vä arätaţi ospitalitatea faţä de bani.


In primul rand, intâmpinaţi-vä oaspeţii cu drag. Apreciaţi cu sinceritate,din toatä inima , fiecare vizitä şi fiecare vizitator. Bucuraţi-vä când primiţi fluturaşul de salariu (oricât de micä vi se pare suma trecutä pe el) sau talonul de pensie sau – pentru oamenii de afaceri – ordinele de platä de la diverşi clienţi. Adresaţi cuvinte de mulţumire fiecärei persoane prin intermediul cäreia banii ajung la dumneavoasträ – casierul, poştaşul etc. Nu refuzaţi niciodatä banii pe care cineva vi-i oferä pentru un serviciu pe care considerä cä i l-aţi fäcut.


In al doilea rand, amintiţi-vä cä oaspeţilor le place sä se mişte. Sä meargä in magazine la cumpäräturi, la o micä distracţie. Banii nu fac insä deosebire intre activitäţi pläcute şi activitäţi care trebuie fäcute (deşi nu sunt de loc pläcute pentru noi …). Banilor le place foarte mult sä viziteze casieria Distrigaz şi a firmei de cablu sau sä intre in sediul bäncii unde avem de plätit rata lunarä la credit. Pe scurt – banii iubesc foarte mult sä circule. Ei cautä oameni care inţeleg acest lucru simplu : cu cât circuli mai mulţi bani, cu atât atragi spre tine mai mulţi bani. Dacä vom fi morocänoşi sau , şi mai räu, ostili faţä de aceastä pläcere a oaspeţilor noştri, credeţi cä vor mai sta mult in casa noasträ ? Mä indoiesc. Işi vor gäsi alte gazde, mai deschise şi mai inţelegätoare.


Un sfat , aşadar. Comportaţ-vä ca şi cu oaspeţii dumneavoasträ. Bucuraţi-vä când vä achitaţi facturile şi alte obligaţii financiare. Banii pe care i-aţi plätit vä asigurä un confort pe care, altfel, nu l-aţi fi avut. Vä asigurä electricitatea, gazul, apa, cäldura, telefonul şi semnalul Tv de care vä bucuraţi cu intreaga familie. Vä dau posibilitatea sä folosiţi automobilul, combina frigorificä şi cuptorul cu microubde achiziţionate recent pe credit bancar.


In al treilea rând,un oaspete care a fost tratat bine in casa dumneavoasträ va spune şi altora , iar in curând veţi avea mai mulţi oaspeţi. Banii pe care ii intâmpinäm cu bucurie, ii circuläm sau ii däruim, atrag dupä ei mai mulţi bani - este una din legile prosperitäţii. Atitudinea noasträ de pläcere faţä de bani este cea care atrage banii spre noi.


Probabil cä vä gândiţi : "M-aş purta mai bine cu banii dacä aş avea o mulţime de bani” . De fapt este invers : trebuie sä te porţi bine cu banii dacä vrei sä ai o mulţime.