Succesul – o obisnuinta de viata

Poate cã pânã acum ai crezut cã succesul este rezervat numai unor persoane cu calitãţi deosebite. Cã nu este la indemâna oricui. Si,mai ales, nu este la indemâna ta.

Oare aşa sã fie ? Ti se pare cã mãcelarul din colţ, cãruia ii merge afacerea atât de bine, iţi este superior cu ceva ? Ca pregãtire, aspect fizic sau capacitate de efort ? Ti se pare cã vecina ta de bloc, salariatã ca şi tine, merita mai mult decât tine sã-şi petreacã in insorita Grecie 10 zile de concediu cu familia ?

Iţi dau o veste bunã. Si tu poţi avea succesul pe care il vrei ! Si tu poţi trãi viaţa la care visezi uneori !

Succesul este la indemâna ta. Succesul este relativ uşor de obţinut – dacã ştii ce sã faci. Adevãrul este cã existã un mod anume in care gândesc şi acţioneazã oamenii de succes.

Dacã adopţi şi tu acest mod de a gândi şi acţiona, vei obţne exact aceleaşi rezultate ca şi ei. Dacã nu, vei continua sã obţii rezultatele mediocre şi sã trãieşti viaţa searbãdã de pânã acum.

Acest mod anume de a gândi şi acţiona pentru a avea succes poate fi invãţat. Il poţi invãţa şi practica la fel cum ai invãţat sã inoţi, sã mergi pe bicicletã sau sã conduci maşina.

Existã o stiinta a succesului , o ştiinţã exactã precum matematica sau fizica. Existã anumite legi care determinã succesul şi care , odatã invãţate şi aplicate, te conduc spre succes cu precizie matematicã. Acest fapt a fost pus in evidenţã prima datã, in urma unei cercetãri desfãşurate timp de 25 de ani, de cãtre Napoleon Hill. Celebra sa carte “De la idee la bani” (in traducere româneascã) conţine cele 17 principii ale succesului , descoperite de Napoleon Hill şi a devenit biblia tuturor cãutãtorilor de succes. Intre timp au mai apãrut alte câteva mii de cãrţi tratând acest subiect. In plus, in ultimii 20 de ani, au fost puse la punct metode extrem de puternice de eliminare a credinţelor şi emoţiilor negative, principalul obstacol in atingerea succesului.

Aşadar, cine vrea succes, are posibilitatea sã il obţinã. Cum ? In primul rând, dorind foarte mult sã-l aibã. Dorinţa este motorul vehiculului ce ne duce spre succes. In al doilea rând, invãţând cum se obţine succesul. Citind cãrţi motivaţionale, biografii ale oamenilor de succes, urmãrind la Tv şi radio emisiuni cu şi despre oameni de succes din România sau strãinãtate. Participând la cursuri despre ştiinţa succesului. Ascultând casete şi CD-uri motivaţionale. Cautã şi vei gãsi.

In al treilea rând – şi cel mai important – aplicând ceea ce ai invãţat. Stiinţa succesului are un laborator in care putem testa legile ei : propria noastrã viaţã. Verificând modul aproape miraculos in care funcţioneazã legile succesului, vom cãpata tot mai multã incredere in noi inşine şi in ceea ce am invãţat. Ne vom propune şi vom atinge obiective tot mai ambiţioase.

Iar succesul va deveni o obisnuinta de viata.


Silviu Popa, PhD - Doctor în Ştiinţe