Alimentele sărate sau prea sărate:
Ai o dificultate dacă nu eşti tu cel care are intotdeauna ultimul cuvant de spus. Vrei să ai dreptate. Vrei ca totul să funcţioneze aşa cum iţi doreşti tu. Ai o depresie inutilă in faţa imposibilităţii de a controla totul. Iţi este greu să te exprimi, deşi ai vrea ca tu să ai ultimul cuvant. Cum poţi să ştii ce inseamnă "prea sărat"? Este foarte posibil ca şi tu să faci parte din majoritatea oamenilor, care consumă prea multă sare. Cantitatea minimă necesară de sare pe zi este de o jumătate de gram, iar cantitatea ideală, de un gram şi jumătate pe zi. in America, media cotidiană de consum de sare este de şapte grame, deci de mai mult de patru ori peste media normală. Sarea se regăseşte foarte des ca şi conservant, in interiorul tuturor alimentelor semipreparate din magazine. Aceasta este cauza pentru
care, conform studiilor medicilor canadieni, nouă din zece canadieni suferă de hipertensiune. in realitate insă, nu sarea este cauza hipertensiunii, ci mai degrabă emoţiile trăite, care te fac să absorbi prea multă sare.

Alimentele dulci sau zahărul: lipsa de dulceaţă din viaţa ta.
Cand eşti prea exigent cu tine, iţi ceri prea multe. Dificultatea de a-ţi face complimente şi aţi recunoaşte adevărata valoare. Cand crezi că ai dreptul la o recompensă doar atunci cand ai realizat ceva important.
Teama de a fi egoist. Cand nu poţi primi ceva cu adevărat, crezi că iţi lipseşte mereu ceva, ceea ce inseamnă că eşti mai atent la ceea ce nu primeşti de fapt, in funcţie de propriile tale aşteptări.
Cum poţi să ştii dacă mănanci sau bei "prea muit zahăr"?
Rezultatele cercetărilor intreprinse in acest sens sunt diferite unele faţă de altele. Din cate am aflat, cantitatea de zahăr conţinută in trei fructe proaspete este mai mult decat suficientă pentru necesarul ziinic. Prin urmare, orice surplus este un semn de indulgenţă.

Alimentele condimentate sau condimentele:
lipsa condimentelor din viaţa ta, ceea ce inseamnă absenţa sau lipsa frumuseţii in lucrurile din jurul tău şi mai ales a celor din interiorul tău.
Lipsa de pasiune, fie in viaţa amoroasă, fie in cea profesională sau in viaţa ta, in general. Faptul de a te lăsa condus de mental, de analitic, in loc sa simţi cu adevărat ce se intamplă in tine, să fii mai pasionat de viaţa ta. Frica de a simţi ceva. A nu fi recunoscător şi a nu percepe micile pe plan fizic, fie pe plan psihologic. Culpabilitate.
Cand vrei să te pedepseşti, să iţi incarci corpul cu alimentele cele mai greu de digerat, de asimilat sau de eliminat. Cand crezi că meriţi să fii pedepsit, dacă te ocupi de tine inaintea celorlalţi.

Alimente crocante: cand eşti prea exigent faţă de tine insuţi. Crezi că viaţa ta trebuie să fie mai dură, mai dificilă. Cand te zbaţi prea mult, iţi faci griji pentru orice, cand iţi complici viaţa atunci cand nu este cazul. Crezi că
trebuie să iţi caştigi fericirea cu sudoarea frunţii.
Cand iţi porţi pică deoarece te consideri o persoană slabă sau leneşă. In relaţia cu ceilalţi: critici foarte repede, eşti nerăbdător şi dai dovadă de intoleranţă.

Alimente moi: lipsa de forţă, de susţinere pentru a-ţi construi viaţa pe care o vrei. Contezi pe ceilalţi pentru fericirea ta. Crezi că nu vei reuşi să faci nimic singur. Iţi porţi pică petru că iţi doreşti o viaţă fericită, uşoară, lipsită
de griji. Crezi că dacă te porţi ca o persoană puternică, ceilalţi nu se vor mai ocupa de tine.


Extras din “Ascultă, mănâncă şi incetează să te controlezi! de Lise
Bourbeau