Un psiholog cunoscut și-a început seminarul de psihologie ridicând o bancnotă de 100 $. În sală erau circa 200 de persoane. Psihologul a întrebat cine vrea să obțină această bancnotă. Toată sala a ridicat mâinile.
 
 - Înainte ca unul dintre voi să primească acesta bancnotă, am să fac ceva cu ea - a continuat psihologul. El a mototolit bancnota și a întrebat dacă cineva încă mai vrea să o obțină. Din nou, toate mâinile au fost ridicate.
 
 - Atunci, eu fac următoarele - spune aruncând bancnota jos, călcând-o cu pantofii pe podeaua murdară. Apoi a luat bancnota și a continuat:
 
 - Ei bine, iar acum, cui îi trebuie acesta bancnotă murdară și mototolită? Și încă o dată toată sala a ridicat mâinile.
 
 - Dragi prieteni - a spus psihologul - tocmai ați primit o lecție importantă. Cu toate cele ce am făcut cu această bancnotă, toți ați vrut să o primiți, pentru că ea nu a pierdut nimic din valoarea ei. Ea și acum valoareaza 100 de dolari. În viața noastră, se întâmplă adesea să fim aruncați din șa, călcați în picioare, uneori chiar distruși. Aceasta este realitatea vieții noastre ... În astfel de situații, ne simțim fără valoare. Dar indiferent de ceea ce s-a întâmplat sau se va întâmpla, nu vă veți pierde niciodată din valoare. Murdar sau curat, mototolit sau călcat, veți fi întotdeauna valoros pentru cei care vă iubesc. Valoarea noastră nu este determinată de ceea ce facem sau cu cine suntem familiarizați, ci prin ceea ce suntem.
 
 Sunteți speciali, să nu uitați de asta niciodată! 


Preluat de pe FB