5 Motive pentru a (nu) renunta la visul tau


Iti spun de la inceput: NU renunta!

Exista obiectii reale si obiectii false in discutiile noastre. Gasim aceleasi tipuri de obiectii peste tot in societate, in familie, la munca, in afaceri. De obicei, ele sunt atribuite interlocutorilor nostri, iar noi trebuie sa le combatem/inlaturam pentru a ne atinge obiectivul. Dar cum faci atunci cand iti auto-impui aceste obiectii?

Singura piedica de luat in seama este obisnuinta, insa chiar si obiceiurile se pot schimba/transforma astfel incat sa fie in folosul tau, nu impotriva ta. In general, motivele invocate pentru a NU face ceva in legatura cu visul tau sunt din afara ta si nu depind de tine….Oare?
Iata principalele 5 motive pentru care te gandesti sa renunti la visul tau:

1.E criza

Asa, si? Criza economica mondiala te face sa nu mai fii tu? Iti ia din experienta acumulata? Iti sustrage din creier informatiile, know-how-ul? Situatia actuala inseamna si preturi mai mici, chirii mai mici, crearea unor spatii goale in anumite piete, aparitia sau cresterea anumitor nevoi, etc. E deja un cliseu care se zice ca a pornit de la chinezi, insa e foarte adevarat – orice problema e o oportunitate.

2.N-am timp

Asa cum zicea prietenul Einstein, timpul e relativ. Sunt foarte de acord cu dumnealui. Nu masura timpul in secunde, minute, ore, zile, masoara-l in ce rezultate produce in fiecare secunda/minut/ora/zi. Vreau sa obtin un contract pe zi, vreau sa vorbesc chineza in maxim 1 an, etc. In general, daca muncesti din ce in ce mai mult, dar ai din ce in ce mai multe actiuni neterminate sau obiective nerealizate, nu e o problema cantitativa de timp, ci de cum il folosesti.

3.Sunt deja altii care au facut asta, e aglomerat

Cand a intrat Cosmote in Romania, ma gandeam: astia sunt orbi, nu vad ca e plina ochi, unde cred ei ca mai au loc pe langa Orange si Vodafone? Iata unde sunt acum. Daca te gandesti doar la cafenele, nu ai vrea sa deschizi una in centrul vechi, unde sunt peste 100 acum? Bineinteles ca da, fiindca asta genereaza un trafic pietonal incredibil, deci multi potentiali clienti si pentru tine.

4. Daca e o idee buna, de ce n-au facut-o altii?

Discutam despre altii sau despre tine? Oare asa s-o fi gandit si Zuckerberg cand a facut Facebook: eee, tosusi nu cred ca nu s-a mai gandit cineva sa faca asa ceva, nu e chiar o racheta nucleara, e doar un site in care iti pui niste poze, dai share, etc. Bineinteles ca nu s-a gandit asa, iar Facebook se listeaza acum la bursa cu o estimare a valorii de piata de 100 miliarde de dolari. Fiecare are drumul sau, nu te compara cu altii si nu te mai gandi de ce n-au facut altii, da-i drumul si incearca!

5.Am mai incercat o data, nu-mi iese!

Cand ai vrut sa mergi pentru prima oara, ti-a iesit din prima incercare? Dar atunci cand ai inceput sa practici un sport? Oare Nadia Comaneci a luat nota 10 de cand a inceput gimnastica? Ai prins ideea. Nu cunosc pe nimeni care a reusit din prima incercare. Fiecare dintre noi am incercat de mai multe ori, am gresit de cele mai multe ori si o vom face in continuare. La urmatoarea incercare, schimba perspectiva, priveste din alt unghi, la alta ora, in alt cadru de referinta.

Daca ai un vis, trezeste-te si fa ceva concret ca sa ti-l indeplinesti !




Preluat de pe  http://trandafirescu.net