Invata lectia, sterge emotia, mergi mai departe !
 
Natura ne ofera un mijloc pentru a ne spune ceea ce este bine sau rau in viata noastra. Emotiile noastre sunt un excelent sistem de ghidare interioara.

Stim ca organismul nostru are o predispozitie naturala spre sanatate si energie. El a fost proiectat sa dureze cel putin 100 de ani daca il intretinem corect si avem grija de el. Cand ceva nu este in regula undeva in organism, simtim durere sau discomfort.

Atunci cand corpul nostru nu functioneaza bine, intelegem ca are o problema si luam masuri pentru a o rezolva. Mergem la doctor, luam pastile, tinem regim etc. Experienta ne-a invatat ca, daca ignoram pentru o vreme mesajele corpului – durerea sau disconfortul – riscam ca sanatatea noastra sa se deterioreze grav. Prin intermediul durerii fizice, natura ne ghideaza sa facem ori sa nu facem anumite lucruri pentru organism.

In mod similar, natura ne ofera un mijloc pentru a ne spune ceea ce este bine sau rau in viata noastra. Ea ne da durerea emotionala ca sistem de ghidare interioara.Ori de cate ori ne simtim frustrati, dezamagiti, derutati , pe scurt – nefericiti – este un indiciu clar ca in viata noastra ceva este in neregula. Lucrul minunat este ca suntem construiti astfel incat, daca ascultam cu atentie la noi insine – la mintea, corpul, emotiile noastre – si urmam ghidarea pe care ele ne-o arata, ne putem imbunatati foarte mult calitatea vietii pe care o traim.

Asa cum starea fizica naturala a organismului nostru este cea de sanatate si vitalitate, starea emotionala naturala este cea de fericire si pace interioara. Priviti un copil. Observati cat de bine se aplica pentru el cele afirmate inainte. Ca adulti, ne-am indepartat tot mai mult de starile firesti ale corpului si sufletului nostru. Sa ne mai miram de ce exista atatea boli ale trupului si mintii?

De aceea, daca va monitorizati cu atentie emotiile si simtiti ca va pierdeti pacea interioara si fericirea, acesta este un semnal de alarma. Ceva este gresit in felul cum ganditi, cum vorbiti sau actionati. 

Nefericirea este pentru viata ceea ce este durerea pentru corpul nostru. Ea este trimisa ca un mesager care sa iti spuna ca nu este bine pentru tine ceea ce faci. La un moment dat, vei suferi de ceea ce se numeste “nemultumirea divina”. Te vei simti nelinistita si nervoasa din motive pe care nu le intelegi. Vei fi nemultumita de starea in care esti. Uneori nu vei putea sa dormi. Alteori vei fi iritabila sau furioasa. Adesea te vor supara diverse lucruri. Vei avea un sentiment profund ca ti se intampla ceva ce nu ar trebui sa se intample si te vei simti ca un peste pe uscat, zbatandu-se pentru a ajunge in apa, in libertate.

Oricat ti s-ar parea de ciudat – e bine ca treci printr-o asemenea stare ! 


Nemultumirea divina apare inaintea unei schimbari importante si pozitive in viata ta. Daca ai fi perfect satisfacuta, nu ai intreprinde niciodata vreo actiune care sa iti schimbe circumstantele vietii.Ai ramane mereu ancorata in ceea ce esti, in zona ta de confort familiara si comoda. Doar cand esti nemultumita pentru un motiv oarecare gasesti in tine motivatia de a schimba lucrurile pentru a inainta si a te realiza.
Asculta-ti vocea interioara. Ai incredere in ea. Lasa­-te purtata de valul propriei personalitati. Fa lucrurile care te fac sa te simti fericita si pe care ti le-ai interzis ori le-ai neglijat de atata vreme.

Iata trei pasi pe care iti sugerez sa ii faci pentru a pune in practica ideile prezentate.

Intai: asculta-te cu atentie si ai incredere in sentimentele tale. Daca exista zone ale vietii care iti aduc nemultumire si nefericire, decide sa le infrunti. Intreaba-te ce ar trebui sa faci, ce ar trebui sa schimbi.

Doi: elibereaza-te de povara emotiilor negative! Foloseste EFT pentru a–ti debloca energia de care ai nevoie pentru actiune.

Trei: aminteste-ti mereu ca Dumnezeu te vrea fericita, sanatoasa, implinita. Orice deviere de la aceste stari este un semnal pentru tine ca trebuie sa actionezi.
Pe scurt : Invata lectia, sterge emotia, mergi mai departe!
 



Extras din cartea EFT – acupunctură emoţională fără ace!”

Informaţii despre ea şi procurare la