Cele doua alegeri pe care trebuie sa le facem
“Filosofia mea de viaţa este ca , daca suntem hotarâţi ce facem cu viaţa noastra şi muncim din greu pentru ţelurile noastre, nu pierdem niciodata – gasim o cale de a câştiga.” Ronald Reagan – Preşedinte al Statelor Unite (1980-1988)

Avem de ales intre doua opţiuni când ne punem problema: ce facem cu viaţa noastra? (Lasă de o parte faptul ca mulţi nici macar nu işi pun o astfel de intrebare …)

Prima alegere este sa fim mai puţin decat avem capacitatea de a fi.Sa câştigam mai puţin. Sa avem mai puţin. Sa citim mai puţin şi sagândim mai puţin. Sa incercam mai puţin şi sa reuşim mai puţin.Sa ii lasam pe alţii sa decida pentru viaţa noastra. Sa fim victime ale conjuncturilor. 

Aceasta alegere ne conduce spre o viaţa searbada.O viaţa neimplinita. O viaţa ratata. Cum,din pacate, mulţi o traiesc.Atenţie: mulţi = peste 90 %!

Si a doua alegere ? Sa traieşti la maximul potenţialului tau. Sa devii tot ceea ce e posibil sa devii. Sa ai o sanatate buna. Sa câştigi cât mai mult. Sa iţi propui şi sa realizezi obiective mari. Sa citeşti orice carte care te poate ajuta. Sa daruieşti şi sa imparţi cât de mult posibil.

Toţi putem face aceasta alegere. Este opţiunea de a fi propriul stapân, de a fi co-autorul propriei vieţi.

A fi sau a nu fi. A fi totul sau a fi puţin sau a nu fi deloc.

Ca un copac, trebuie sa acceptam provocarea de a ne intinde ramurile cât mai mult in sus, de a creşte pâna la intreaga masura a capacitaţii noastre. De ce sa nu facem tot ce putem face, de ce sa nu obţinem tot ce putem obţine, de ce sa nu fim tot ce putem fi ?

O sa ma intrebaţi, desigur. Este posibil sa atingem un asemenea scop ? Exemplele a mii, zeci de mii, sute de mii de oameni din lumea larga care duc o viaţa implinita arata ca da, este posibil. Daca este posibil acolo,cu siguranţa este posibil şi aici, in România.

Pentru ca principiile ce trebuie urmate – parte a Stiinţei succesului – paşii de facut pentru a obţine succesul nu au legatura nici cu geografia,nici cu politica.

Au de a face numai cu voinţa şi hotarârea de a alege a doua opţiune. Au de a face numai cu decizia de a-ţi schimba lumea interioara, a gândurilor, credinţelor, sentimentelor. De a-ţi reprogama mintea pentru ca ea sa-ţi fie un aliat pe drumul spre implinirea aspiraţiilor tale profunde.Slava Domnului, exista suficiente metode care sa va permita acest lucru.

Rezultatele sunt cea mai buna masuratoare a performanţelor noastre. Nu vorbele. Nu justificarile. Nu scuzele. Rezultatele ! Si daca vedem ca rezultatele sunt sub potenţialul nostru, atunci trebuie sa acţionam pentru a deveni azi mai buni decât am fost ieri.

Ca sa ai mai mult decât ai, trebuie sa devii mai bun şi mai mult decât eşti.