Viata ta are scop si semnificatie
Nu te afli aici doar pentru a umple spatiul gol sau pentru a fi un personaj secundar in filmul altcuiva. Nimic nu ar fi la fel daca tu nu ai exista.
Fiecare loc pe care l-ai vizitat si fiecare om cu care ai vorbit ar fi diferit fara tine. Suntem cu totii conectati si suntem cu totii afectati de deciziile si de existenta celor din jurul nostru.
Foloseste o strategie pentru a fi fericit
Presupunem gresit ca oamenii se nasc fericiti sau nefericiti. Adevarul e ca fiecare persoana face lucrurile care creaza si ii reintareste starea de spiriti.
Oamenii fericiti isi permit sa fie fericiti. Oamenii nefericiti continua sa faca lucruri care ii supara.
Pentru a fi fericit, e nevoie sa iti faci un plan pentru fericire. Defineste ce vrei, apoi foloseste o strategie pentru a obtine ce vrei.
Nu e nevoie sa castigi de fiecare data
Daca esti ultracompetitiv si simti nevoia de a castiga de fiecare data, vei ajunge sa te bucuri mai putin de lucrurile din jurul tau.
   Vei fi foarte dezamagit daca vei pierde, iar daca vei castiga     e ceea ce te asteptai oricum sa se intample.

Alege-ti comparatiile intelept
Multe din sentimentele noastre legate de satisfactie isi au radacina in felul prin care ne comparam cu ceilalti. Cand ne comparam cu cei care au mai mult decat noi, ne simtim prost.
Cand ne comparam cu cei care au mai putin decat noi, ne simtim bine. Realitatea insa e aceasi, indiferent cu cine ne comparam.
Compara-te cu acele exemple care te fac sa te simti bine in legatura cu cine esti si ceea ce ai.
Fa-ti prieteni noi
Profita de oportunitatile care iti ies in cale la munca, scoala, sau in vecini pentru a-ti extinde cercul social. Oamenii au nevoie sa simta ca fac parte din ceva mai mare, ca le pasa de ceilalti si celorlalti le pasa de ei.