Hotarari de Anul Nou


La fiecare inceput de an obisnuim sa luam tot felul de hotarari. Sunt asa numitele hotarari de Anul Nou. “Anul acesta ma las de fumat !”  “Anul acesta ma casatoresc !”  “Anul acesta vreau sa castig mai multi bani.” “Anul acesta voi slabi 10 kg!”

 Nu este greu sa iei hotarari de Anul Nou. Pentru unii devine chiar un ritual amuzant. Din pacate, ei nu se asteapta sa produca prea multe rezultate. Si – de aceea , nici nu au rezultate. In fiecare an, ceva se intampla care le incurca planurile. Hotararea luata este uitata si omul revine la vechile sale obiceiuri paguboase , dar confortabile.

Suna familiar ? Daca da – nu intra in panica. Nu te invinovati. Accepta ca exista o cale de a reusi. Poti invata sa iei hotarari care dau rezultatele pe care le doresti.


In primul rand, trebuie sa vezi hotararile ca lucruri deja indeplinite si nu ca solutii la probleme. Adica – nu te gandi la cele 10 kg pe care vrei sa le dai jos, ci la corpul suplu, frumos si sanatos pe care il doresti si la sentimentul de bucurie ca il ai. Focalizarea pe probleme - pe ceea ce nu iti doresti - te deprima, te demoralizeaza. Iti consuma energia in mod inutil.  In schimb, focalizarea pe rezultatul final, pe transformarea in realitate a dorintei, te face sa te simti bine. Este foarte angajanta. Te energizeaza si te sustine in a obtine rezultatele dorite. Si – lucru surprinzator – atunci cand te concentrezi pe ceea ce doresti, multe din problemele avute dispar.

In al doilea rand, trebuie sa accepti ca esti suficient de potrivit, de bun pentru a obtine ceea ce doresti. Nu trebuie sa fii altcineva decat esti pentru a crea , pentru a-ti materializa dorinta. Nu trebuie sa fii Claudia Schiffer pentru a te bucura de iubire, nu trebuie sa fii Bill Gates pentru a te bucura de bogatie. Este suficient cine esti. Desigur – trebuie sa inveti unele noi deprinderi si strategii , dar poti face aceasta fara mari eforturi, daca doresti cu adevarat sa reusesti. Faptul ca nu stii inca sa iti transformi hotararile in rezultate nu spune nimic rau despre tine. Spune doar ca ca nu stii cum sa procedezi – deocamdata. Si ce daca ? Poti invata.De aceea sunt cartile, mentorii, cursurile si practica. Ele te pot ajuta sa inveti orice. Asadar- accepta-te asa cum esti. Invati sa creezi. Bucura-te de rezultatele tale.

In al treilea rand, pune in practica tot ce inveti. Nici dorinta, nici cunostintele nu sunt suficiente pentru a atinge succesul. Trebuie sa exersezi creatia asa cum unii exerseaza cantatul la pian sau la vioara. Practica dezvolta capacitatea de a crea constient lucrurile si situatiile pe care le dorim. Practica face ca potentialul sa devina realitate.

Un cunoscut expert motivational spunea recent  : “Cei ce nu isi creaza viitorul pe care il doresc , trebuie sa indure viitorul pe care li-l fac altii.” De aceea este timpul sa devii creatorul propriului tau viitor. Acum , la inceput de An nou, ai in fata posibilitatea de a crea un an asa cum de mult nu ai mai avut.

Iti doresc un an nou fericit si mult succes !