Dreptul de a fi bogat 


Orice s-ar putea spune în favoarea sărăciei, rămâne faptul că nu e posibil să
ai o viaţă împlinită sau de succes fără să fii bogat. Nimeni nu se poate ridica laînălţimea potenţialului său maxim, fie în talent, fie în dezvoltare spirituală, fără să aibă mulţi bani; iar pentru împlinirea sufletească sau dezvoltarea unui talent omul are nevoie să folosească multe lucruri şi nu poate avea aceste lucruri, decât dacă are banii cu care să le cumpere.

Omul se dezvoltă trupeşte, spiritual şi sufleteşte folosind lucruri, iar societateaeste organizată de aşa manieră încât trebuie să ai bani pentru a obţine aceste lucruri. Scopul oricărei vieţi este dezvoltarea şi orice fiinţă are dreptul inalienabil de a atinge cel mai înalt nivel de dezvoltare posibil.

Dreptul omului la viaţa este dreptul său de a folosi în mod liber şi neîngrădit
toate lucrurile care îi sunt necesare pentru împlinirea sa mentală, spirituală şi fizică,cu alte cuvinte, dreptul său de a fi bogat.

Nimeni nu ar trebui să fie mulţumit cu puţin, dacă este capabil să folosească şi să se bucure de mai mult. Scopul Naturii este progresul şi dezvoltarea vieţii; orice om ar trebui să aibă toate lucrurile care îl poate ajuta să contribuie la puterea, eleganţa, frumuseţea şi bogăţia vieţii; să fii mulţumit cu puţin este un păcat.

Cel care are tot ce îşi doreşte pentru a-şi trăi viaţa la potenţial maxim este
bogat; şi nimeni nu poate avea tot ce-şi doreşte, dacă nu are mulţi bani. Viaţa a progresat atât de mult şi a devenit atât de complexă, încât chiar şi cei mai obişnuiţi bărbaţi sau femei au nevoie de o mare avere pentru a-şi considera viaţa împlinită.

Oricine îşi doreşte, în mod natural, să devină tot ce poate el deveni; această dorinţă de a-şi realiza potenţialul înnăscut, este comună tuturor oamenilor; nu ne putem abţine să ne dorim a fi tot ceea ce putem fi. Succesul în viaţă este tocmai a-ţi realiza potenţialul; şi poţi face asta doar având la dispoziţie lucruri, pe care le poţi obţine doar având destui bani pentru a le cumpără.

Nu e nimic greşit în a dori să fii bogat. Dorinţa de avere este de fapt dorinţa
pentru o viaţă împlinită, completă, abundenţă; iar această dorinţă este demnă de laudă.

Omul care nu îşi doreşte să trăiască în prosperitate este anormal, deci cel care nu doreşte să aibă bani pentru a-şi cumpăra tot ce vrea este anormal.

Extras din “Știința de a deveni bogat” de Wallace D. Wattles
2 Responses
  1. Unknown Says:

    Stimate domnule , SILVIU POPA , as dori sa particip si eu la seminariul dumneavoastra dar sunt handicapata ati putea sa ma ajutati sa imi trimiteti si mie cursul pt bani si prosperitate. Va multumesc daca ma ajutati.


  2. Unknown Says:

    Astept sa imi trimiteti adresa de mail. Am sa va trimit atasat toate materialel de curs si, in plus, 2 carti clasice despre prosperitate.