Valoare















Un psiholog cunoscut si-a inceput seminarul de psihologie ridicand o bancnota de 100 $. In sala erau circa 200 de persoane. Psihologul a intrebat cine vrea sa obtina aceasta bancnota. Toata sala a ridicat mainile.

- Inainte ca unul dintre voi sa primeasca acesta bancnota, am sa fac ceva cu ea – a continuat psihologul. El a mototolit bancnota si a intrebat daca cineva inca mai vrea sa o obtina.
Din nou, toate mainile au fost ridicate.

- Atunci, eu fac urmatoarele – spune aruncand bancnota jos, calcand-o cu pantofii pe podeaua murdara.
Apoi a luat bancnota si a continuat:

- Ei bine, cui ii mai trebuie acesta bancnota murdara si mototolita? Si inca o data toata sala a ridicat mainile.

- Dragi prieteni – a spus psihologul – tocmai ati primit o lectie importanta. Cu toate cele ce am facut cu aceasta bancnota, toti ati vrut sa o primiti, pentru ca ea nu a pierdut nimic din valoarea ei. Ea si acum valoareaza 100 de dolari. In viata noastra, se intampla adesea sa fim aruncati din sa, calcati in picioare, uneori chiar distrusi. Aceasta este realitatea vietii noastre … In astfel de situatii, ne simtim fara valoare. Dar indiferent de ceea ce s-a intamplat sau se va intampla, nu va veti pierde niciodata din valoare. Murdar sau curat, mototolit sau calcat, veti fi intotdeauna valoros pentru cei care va iubesc. Valoarea noastra nu este determinata de ceea ce facem sau cu cine suntem familiarizati, ci prin ceea ce suntem.

Sunteti speciali, sa nu uitati de asta niciodata!