MANIFEST PENTRU ASTAZI


1. Astazi voi fi fericit! Aceasta inseamna ca, urmandu-l pe Abraham Lincoln, voi spune. “Oamenii sunt atat de fericiti cat se hotarasc sa fie.” Fericirea vine din interior, stimulenti externi nu au nici o legatura cu asta.

2. Astazi voi lua in considerare doar lucrurile reale si nu voi cere lumii sa se schimbe conform dorintelor mele. Eu voi lua ca atare familia mea, serviciul meu, soarta mea si ma voi stradui sa fiu concordant cu ele.

3. Astazi voi avea grija de organismul meu. Il voi consolida prin exercitii, grija fata de corp si alimentatie corecta. Ma voi opri din impovararea exceselor sale nocive. Vreau sa fac din el o masina ideala pentru executarea nevoilor mele.

4. Astazi voi incerca sa-mi dezvolt inteligenta. Voi incerca sa invat ceva valoros. Voi pune creierul la munca si voi citi ceva care necesita efort mental si concentrare.

5. Astazi voi incerca sa ma concentrez pe imbunatatirea sufletului. Pentru a face acest lucru, am nevoie de trei actiuni: voi face cuiva o bucurie, dar ca sa nu stie nimeni, si voi face doua lucruri de care mi-e teama si pe care tot am evitat sa le fac – “doar pentru formarea profesionala a vointei”, cum spunea William James (psiholog si filosof american).

6. Astazi ma voi stradui sa fiu placut in toate relatiile cu oamenii cu care voi interactiona. Voi avea grija de aspectul meu, voi incerca sa ma imbrac mai bine, sa vorbesc mai moale si voi fi mai politicos in comportamentul cu altii, voi fi generos pentru lauda, ma voi abtine de la critici si de a mustra si desigur de orice instructiuni pentru calea cea dreapta.

7. Astazi ma voi stradui sa-mi traiesc clipa, protejandu-ma de navala tuturor problemelor care vin asupra mea. In cele douasprezece ore as putea face lucruri concrete, cele mai importante pentru ziua de azi, pe care le-as fi lasat pe mai tarziu si apoi as fi avut regrete pentru toata viata.

8. Astazi imi voi face programul zilei. Voi scrie resursele de care am nevoie pentru a face un lucru la ora dorita. Posibil sa nu pot urmari cu strictete acest program, dar cel putin ideea lui ma va salva de la doua lucruri rele- graba si indecizie.

9. Astazi voi acorda o jumatate de ora pentru odihna si relaxare. E bine in cazul in care aceasta jumatate de ora este linistita, uneori ma voi gandi la Dumnezeu – acest lucru imi va da vietii un sentiment de perspectiva.

10. Astazi ma voi opri sa ma tem. Nu o sa ma tem sa fiu fericit, o sa elimin frica de a ma bucura de toate lucrurile minunate din aceasta lume; frica sa iubesc si sa cred in faptul ca pe mine, de asemenea, ma iubesc. Voi gandi si voi actiona ca un om fericit – si ma voi simti fericit.

1 Response
  1. observator Says:

    Mi-am propus sa aplic acestui Manifest principiul celor 30 de zile:il voi citi 30 de zile la rand, zi de zi, punand in practica indemnurile lui. Dupa 30 de zile ar trebui sa fie deja obicei.
    Mi-a placut atat de mult, incat l-am inserat si pe blogul meu (cu voia voastra!).