Să-l iert, să nu-l iert ...?


A făcut ceva sau a spus ceva care te-a iritat la culme. Şi nici măcar nu e prima oară când se întâmplă… După un schimb puternic de focuri, cineva cade rănit pe câmpul de luptă. Eşti tu.

Dincolo de durerea produsă de confruntare, un sentiment clocotitor pune stăpânire pe tine. Eşti furioasă ! Cum a putut să mă mintă ? Cum a putut să mă trădeze ? O mie şi unul de motive îţi generează şi îţi intreţin furia. Simţi că nu il vei putea ierta niciodată pe nemernic.

Te înţeleg. Sunt de partea ta. Ba chiar te încurajez: arată-i ce înseamnă o femeie furioasă! Dă expresie furiei tale. Susţine-ţi poziţia cu toată energia pe care ţi-o dă furia. Obţine tot ce se poate obţine. Partea pozitivă a furiei este că te pune în contact cu o sursă uriaşă de putere; o poţi utiliza ca să îţi aperi frontierele sau lucrurile dragi.

Insă odată exprimată, lasă deoparte furia. Nu o mai resuscita. Gândeşte-te la ea ca la un obiect de unică folosinţă. Ai mai folosi a doua oară acelaşi pahar de plastic? Sau acelaşi serveţel? După ce şi-a epuizat rolul pozitiv, aruncă furia la coş. Pentru că altfel devine toxică.

Un studiu medical efectuat recent înStatele Unite atenţionează că furia se stochează în muşchi şi organele interne. Principalii “beneficiari” sunt ficatul, ochii şi muşchii spatelui. Simpla vizită la psihoterapeut a redus cu 20% numărul pacoenţilor cu dureri lombare. Iar un experiment de folosire a EFT pentru vedere a arătat o îmbunătăţire a acesteia cu 75% când se lucrează pe emoţii negative gen furie.

Faptul că tu rămâi în continuare furioasă nu il afectează prea tare pe el. Dar cu siguranţă te afectează pe tine. Şi nu numai pe plan emoţional, precum vezi. Te afectează direct pe planul sănătâţii. Şi atunci întrebarea care se pune este : cui foloseşte să rămâi furioasă ?

Probabil ca dificultatea/refuzul tău de a renunţa la furie îţi dă sentimentul că astfel îl pedepseşti pentru răul pe care ţi l-a făcut. A renunţa la furie ar însemna astfel să treci cu vederea şi să îl laşi să scape fără a suporta consecinţele. Furia ta o consideri ca singurul mijloc de a-l pedepsi şi a-l face să sufere. Problema este că singura persoană care suferă cu adevărat din cauza furiei tale eşti doar tu.

Ce cale practică ai la îndemână pentru a te elibera de furie? Cu siguranţă poţi folosi EFT (Emotional Freedom Techniques), această simplă şi eficientă presopunctură emoţională. Poţi începe cu:

“Chiar dacă sunt furioasă pe el pentru ca m-a minţit, mă accept aşa cum sunt total şi profund.”

“Chiar dacă ar rămâne nepedepsit dacă nu aş păstra această furie în mine, mă accept aşa cum sunt total şi profund.”

“Chiar dacă sunt furioasă pe el şi nu vreau să renunţ la furie ca să-l fac să sufere şi el, mă accept aşa cum sunt total şi profund.”

Tapează pe cele 8 puncte repetand “sunt atât de furioasă pe el”

Apoi continuă cu alegeri pozitive cum ar fi :

“Aleg să mă simt liniştită şi împăcată cu mine insămi”

“Aleg să îl las în plata Domnului”

“Aleg să iert şi să mă simt eliberată de furie”

După câteva runde de tapping, vei simţi cum furia se duce şi o plăcută senzaţie de uşurare şi confort ii va lua locul.

În urmă cu 2 ani am prezentat tehnica EFT la un seminar consacrat îmbunătăţirii relaţiei de cuplu. Printre participante era o tânără furioasă pe fostul ei iubit care o părăsise fără ca măcar să ii lase un bilet de adio. După ce am lucrat cu toţii câteva runde pe problema ei, un oftat adânc s-a auzit în sală şi o exclamaţie : ”Uf, l-am iertat !”.


Extras din cartea "EFT - acupunctura emotionala fara ace!"
http://stiintasuccesului.blogspot.ro/2013/03/eft-acupunctura-emotionala-fara-ace.html