Atitudinea este cheia succesului

“Nimic nu-l poate opri sa-si atinga telul pe un om cu o atitudine mentala corecta; nimic nu poate sa-l ajute pe omul cu o atitudine mentala gresita.” Thomas Jefferson ,presedinte al Statelor Unite (1801-1809)

Cu totii dorim sa avem succes in viata. Dorim succesul in viata de familie, in sanatate, in afacerea sau serviciul nostru, in relatiile cu ceilalti. Exista o cheie a succesului , ceva care sa ne garanteze succesul in orice aspect al vietii ?

Da, exista ! Ea este atitudinea pozitiva. Adica o anumita stare de spirit care se manifesta prin felul in care gandim si actionam. Atitudinea pozitiva se exprima in urmatoarele moduri : optimism , gandire pozitiva, asteptarea succesului, a fi inspirat, a nu renunta , a te increde in tine insuti si in calitatile personale, a fi motivat sa-ti realizezi scopurile.

O atitudine pozitiva te conduce spre succes deoarece are puterea de a-ti schimba intreaga viata. Cand privesti la partea luminoasa a vietii, atunci viata ta se umple cu lumina. Tot ce se afla in jurul tau, oameni, lucruri, mediu sunt invaluite de aceeasi lumina.

Nu vei atrage niciodata lucruri pozitive in viata ta daca gandurile si sentimentele tale sunt negative. Asa cum un magnet atrage obiectele de fier, la fel si mintea ta atrage si transforma in realitate fizica lucrurile la care te gandesti frecvent. Continua sa repeti ca lucrurile merg prost si ai toate sansele sa devii un profet al necazurilor.

Daca ai avut pana acum o atitudine mai degraba negativa, este timpul sa o schimbi. Incepe chiar de azi. Daca ai mai incercat si ai esuat, inseamna ca nu ai incercat destul !

Cum poti sa iti dezvolti o atitudine pozitiva , care sa te conduca spre succes ? Iata cateva sfaturi :
  • Priveste intotdeauna la partea luminoasa a vietii
  • Ai credinta in tine insuti si in puterea Universului
  • Alege sa fii fericit
  • Asociaza-te cu oameni ce au o atitudine pozitiva
  • Invata sa-ti controlezi gandurile
  • Invata sa meditezi si sa te concentrezi
  • Repeta afirmatii care te inspira si te motiveaza
  • Citeste carti motivationale
  • Invata sa vizualizezi doar ceea ce doresti
Multi oameni nu sunt constienti ca , pentru a a-si imbunatati viata exterioara, trebuie sa-si observe si stapaneasca viata interioara – starea mentala. Se spune ca “Atitudinea este totul” ceea ce este adevarat pentru ca atitudinea precede actiunea. Inainte de a realiza un lucru, trebuie intai sa-l gandim, sa-l dorim, sa-l planificam si sa credem in el. Oricare este obiectivul nostru, daca il vedem clar cu ochii mintii, daca il energizam cu o atitudine pozitiva, el va fi indeplinit cu succes.

Jim Rohn, un celebru motivator american, spunea :”Succesul nu trebuie urmarit, ci trebuie atras de persoana care devii.” De aceea va pun o intrebare surprinzatoare : sunteti vanator sau pescar ? Carei categorii de oameni apartineti : vanatorilor (care alearga dupa succes) sau pescarilor (care atrag succesul) ?

Potrivit stiintei succesului,pescuitul este optiunea corecta. Pescuitul succesului inseamna a aplica Legea atractiei,folosindu-te ca “momeala” pe tine insuti.De aceea este atat de importanta atitudinea si dezvoltarea personala.Cu cat te imbunatatesi mai mult , cu atat devii mai atractiv pentru ceilalti si pentru succes.

Ar trebui sa ne stabilim ca obiectiv zilnic sa ne dezvoltam si sa ne perfectionam pentru a atinge potentialul maxim de care suntem capabili. Pe masura ce facem acest lucru, vom observa ca succesul vine spre noi tot mai repede si cu tot mai putin efort.