Ce mesaje ne transmit bolile ?
În ştiinţa medicală, prima Lege a vindecării este: "Înlătură cauza". Cauza respectivă a fost mai întotdeauna căutată în ţesuturile trupului. Totuşi, nu numai metafizicianul, ci chiar şi medicul practician a ajuns să-şi dea seama că pricina fundamentală a multor maladii se găseşte în minte.
Cauza reală a bolii se găseşte în stările emoţionale de teamă, gelozie sau anxietate, frustrări şi contradicţii (contrarietăţi), generate de încercările oamenilor de a obţine fericirea şi de a face faţă pretenţiilor vieţii moderne.
Cred că noi creem fiecare aşa zisă ‘boală’ în corpul nostru. Corpul ca orice altceva în viaţă este oglinda gândurilor şi crezurilor noastre interioare.
CAPUL
ne reprezintă pe noi. Este ceea ce arătăm lumii. Este cum suntem de obiceirecunoscuţi. Când ceva nu merge bine la cap, înseamnă că ceva nu merge bine cu ‘noi’.
PĂRUL
reprezintă putere. Când suntem tensionaţi şi speriaţi creem adesea acele benzi deoţel care au originea în muşchii umărului şi vin în sus până pe deasupra capului, uneori până subochi. Firul de păr creşte în sus prin foliculul pilos. Când este prea multă tensiune în scalp, firul de păr poate sugrumat atât de tare, încât nu mai poate să respire, moare şi cade. Dacă tensiuneacontinuă şi scalpul nu se relaxează atunci foliculul pilos rămâne sugrumat şi nu lasă loc unui alt fir de păr să crească. Rezultatul este chelirea. Chelirea la femei a început să crească de când ele auintrat în ‘lumea afacerilor’ cu toate tensiunile şi frustrările ei. Nu observăm aşa de mult chelirea la
femei pentru că perucile de damă sunt aşa de naturale şi atrăgătoare. Din păcate, meşele bărbăteştisunt încă foarte uşor de observat, chiar de la distanţă.Tensiunea nu înseamnă că eşti puternic. Tensiunea înseamnă slăbiciune. Ca să fii puternic şisigur pe tine trebuie să fii relaxat, echilibrat şi împăcat cu tine. Ar fi foarte bine să ne putem relaxamai mult trupurile şi mulţi dintre noi au nevoie să-şi relaxeze scalpurile.Incearcă acest lucru acum. Spune-i scalpului tău să se relaxeze şi vezi dacă simţi o diferenţă.Dacă observi că scalpul tău s-a relaxat vizibil atunci îţi sugerez să faci des acest exerciţiu. URECHILE
reprezintă capacitatea de a auzi. Când sunt probleme cu urechile înseamnă căse petrece ceva ce tu nu vrei să auzi. O durere de urechi va indica mânie asupra lucrurilor auzite.Durerile de urechi sunt foarte comune la copii. Ei trebuie adesea să stea în casă şi să asculte lucruri pe care nu vor să le audă. In familie, de obicei este interzis copiilor să-şi exprime mânia sau ura suntimposibilitatea copilului de a schimba lucrurile, produce o durere de urechi.Surzenia reprezintă refuzul de a asculta pe cineva pentru o perioadă îndelungată. Observăcând un partener al unei relaţii are probleme cu urechile, celălalt vorbeşte, vorbeşte şi iar vorbeşte !
OCHII
reprezintă capacitatea de a vedea. Când sunt probleme cu ochii, înseamnă de obiceică este ceva ce nu vrem să vedem fie la noi fie la la viaţă: trecut, prezent şi viitor.De câte ori văd copii purtând ochelari ştiu că se petrec lucruri în casa lor pe care nu vor să levadă. Dacă nu pot să schimbe experienţa atunci ei vor difuza vederea, ca să nu o vadă aşa de clar.Foarte mulţi oameni au avut experienţe de vindecări spectaculoase când au acceptat să meargăînapoi, în trecut şi să cureţe ceea ce nu voiau să vadă cu un an sau doi înainte de a începe să poarteochelari. Negi ceea ce se petrece în viaţa ta ? Ce nu vrei să vezi ? Îţi este teamă să-ţi vezi prezentulsau viitorul ? Dacă ai vedea perfect, ce ai vedea şi nu vezi acum ? Poţi să vezi ce îţi faci ţie însuţi ?
DURERI DE CAP
vin de la propria invalidare. Data viitoare când ai o durere de cap,opreşte-te şi întreabă-te unde şi când nu ai fost de acord cu tine ? Iartă-te şi eliberează-te de problemă şi durerea de cap va dispărea pe loc.Migrenele sunt create de oameni care vor să fie perfecţi şi care au pus o grămadă de presiune asupra lor. Este implicată de asemeni şi foarte multă ură înăbuşită, neexprimată. Esteinteresant că migrenele pot fi ameliorate prin sex, dacă se face sex imediat când apar primele semneale migrenei. Plăcrea sexuală dizolvă tensiunea şi durerea. S-ar putea să nu ai chef, dar merităîncercarea.
SINUSURILE
atunci când dor chiar pe faţă şi foarte aproape de nas reprezintă iritare faţăde o persoană din viaţa ta, cineva care îţi este foarte apropiat. S-ar putea chiar să simţi că persoanarespectivă se sprijină pe tine. Uităm că noi creem situaţiile şi apoi dăm din mână propria putere şidăm vina pe alţii pentru frustrările noastre. Nici o persoană, nici un loc, nici un lucru nu au putereasupra noastră pentru numai noi suntem cei care gândim în mintea noastră. Noi creemexperienţele şi realităţile noastre şi pe toţi cei prezenţi în ele. Când vom crea pace, armonie şiechilibru în mintea noastră, le vom regăsi aievea în mintea noastră.
GÂTUL
(exterior şi interior) este fascinant pentru că se petrec atât de multe acolo. Gâtul(exterior) reprezintă abilitatea noastră de a fi flexibili în gândire, de a vedea ambele părţi ale problemei şi de a vedea şi punctul de vedere al celeilalte persoane. Când sunt probleme cu gâtul(exterior) înseamnă de obicei că suntem încăpăţânaţi la un concept sau o situaţie.
De câte ori văd o persoană purtând ‘guler’ (proteză pentru gât) ştiu că acea persoană este plină de sine şi încăpăţânată şi nu vrea să vadă cealală faţă a problemei. Virginia Satir, terapeută defamilie a făcut nişte ‘cercetări distractive’ şi a găsit că sunt mai mult de 250 de feluri de a spălavasele, depinde cine la spală şi ce detergent foloseşte. Dacă rămânem înţepeniţi că există ‘un singur mod’ sau ‘un singur punct de vedere’ atunci ne închidem la cea mai mare parte a vieţii.
GÂTUL INTERIOR
reprezintă abilitatea noastră de a ‘vorbi deschis’ în favoarea noastră,de ‘a cere ceea ce ne dorim’, de a spune ‘eu sunt’ etc. Când avem probleme cu partea interioară agâtului asta înseamnă de obicei că nu avem dreptul să facem aceste lucruri. Ne simţim inadecvaţi săne apărăm şi să ne ţinem partea.Durerea în gât este întotdeauna mânie, supărare. Dacă este combinată cu o răceală, atuncieste şi confuzie mentală.
LARINGITA
înseamnă de obicei că eşti aşa de mânios că nici nu poţivorbi.Gâtul interior reprezintă de asemenea curgerea creativă în organism. Aici ne exprimămcreativitatea şi când creativitatea noastră este rigidă şi frustrată avem adesea dureri în gât. Toţicunoaştem oameni care trăiesc pentru alţii. Ei nu ajung niciodată să facă ceea ce vor să facă eiînşişi. Ei încearcă întotdeauna să-i mulţumească pe părinţi/ iubiţi / soţi / şefi.
AMIGDALITA şi problemele de TIROIDĂ sunt doar creativitate frustrată, de a nu fi înstare să faci ceea ce vrei să faci. Centrul de energie din gât, a cincea chakră este locul din organismunde are loc schimbarea. Când ne opunem schimbării se petrece foarte multă activitate în gât.Observă când tuşeşti sau când altcineva tuşeşte. Ce s-a spus ? La ce reacţionăm ? Este împotriviresau încăpăţânare sau este o schimbare în proces ? Într-una din lecţiile mele folosesc tusea cainstrument pentru auto-descoperire. De fiecare dată când cineva tuşeşte rog persoana respectivă să-şi auingă gâtul şi să spună cu voce tare: ‘Vreau să mă schimb’ sau ‘Mă schimb’.
DEGETELE
au fiecare un rol şi un înţeles. Problemele cu degetele îţi arată când poţi să terelaxezi şi să te eliberezi de ceva. Dacă te tai la arătător este probabil la mijloc ceva mânie şi teamacare are de-a face cu mândria într-o situaţie prezentă. Degetul mare este mental şi reprezintăîngrijorare. Arătătorul reprezintă mândrie şi frică. Mijlocul are de-a face cu sexul şi mânia,supărarea. Când eşti mânios ţine strâns degetul strâns şi vezi cum furia trece. Strânge mijlociul de lamâna dreaptă dacă eşti supărat pe un bărbat şi pe cel de la mâna stângă dacă eşti supărat pe ofemeie. Inelarul este în aceaşi timp uniune şi doliu, durere şi despărţire. Degetul mic are de a facecu familia şi prefăcătoria.
SPATELE
reprezintă sistemul nostru de suport. Probleme cu spatele înseamnă de obicei cănu suntem susţinuţi, sprijiniţi numai de jobul nostrum, de famile sau de partener. In realitate,suntem sprijiniţi de Univers de însăşi Viaţa. Partea de sus a spatelui are de a face cu sentimentullipsei de support emoţional. Soţul/ soţia/iubitul/iubita/prietenul/şeful nu mă înţeleg şi nu mă susţin.Mijlocul spatelui are de a face cu vinovăţia. Toate acele lucruri care sunt în spatele nostru.Ţi-e frică să vezi ce este la spate sau încerci să ascunzi ceva la spate? Te simţi lovit pe la spate? Tesimţi terminat,epuizat? Ai probleme financiare mari sau te îngrijorezi prea mult pentru bani? Atunci probabil că ai probleme cu partea de jos a spatelui (regiunea sacrală, lombară). Lipsa sau frica de bani crează acest lucru. Suma de bani implicată nu are nici o importanţă. Aşa de mulţi dintre noicredem că banii sunt cei mai importanţi din viaţa noastră şi avem impresia că nu putem trăi fără ei.Acest lucru nu este adevărat. Există ceva mult mai important şi mai preţios fără de care nu putemtrăi. Care anume? Respiraţia!
PLĂMÂNII
reprezintă capacitatea noastră de a absorbi şi de a da de la noi viaţă. Problemecu plămânii înseamnă de obicei că ne este frică să absorbim viaţa sau poate că avem impresia că nu o merităm să o trăim din plin.
Emfizemul şi fumatul în exces sunt căi de a nega viaţa. Ele maschează un sentiment adânc al persoanei respective nu merită trăias. Cearta şi interdicţia nu vor schimba obiceiulfumătorului. Este credinţa de bază care poate fi schimbată.
INIMA
reprezintă dragostea, în timp ce sângele reprezintă bucuria. Inimile noastre pompează cu drag bucuria prin inimile noastre. Atunci când ne negăm propria bucurie şi dragoste,inima se strânge şi devine rece. In consecinţă, sângele devine leneş şi inert şi ne croim drum către ANEMIE,ANGINĂ şi ATAC DE CORD.
Inima nu ne ‘atacă’. Ne lăsăm aşa de prinşi de melodramele pe care le creem, că adeseoriuităm să observăm micile bucurii care ne înconjoară. Petrecem ani de zile storcând toată bucuria dininimile noastre până când ele cad de durere. Oamenii care fac atac de cord nu sunt niciodată veseli.Dacă nu vor să îşi acorde timp să aprecieze bucuriile vieţii, ei vor re-crea în timp al atac de cord.Inima de aur, inima de piatră, inima deschisă, inima neagră, inima iubitoare, inima mare,inima caldă – care este a ta?
STOMACUL
digeră toate ideile noi şi experienţele pe care le avem. Ce sau pe cine nu poţidigera? Pe cine ai la fiere? Când sunt probleme cu stomacul, de obicei înseamnă că nu ştim săasimilăm noile experienţe. Ne este frică.Unii poate îşi mai amintesc când au apărut avioanele. Faptul de a intra într-un tub, care să ne poarte în aer fără pericol era o idee nouă greu de asimilat. La fiecare scaun erau pungi în caz că pasagerului îi era rău şi foarte multă lume le-a folosit. Vărsam în pungă cât mai discret şistuardesele le colectau. Acum, după atâţia ani pungile sunt tot acolo, dar nimeni nu le mai foloseşte.
ULCERELE
sunt frica imensă de a nu fi ‘destul de bun’. Ne este teamă că nu suntem destulde buni pentru un părinte, teama de a nu fi destul de bun pentru un şef sau partener. Nu putemdigera cine suntem. Ne sfâşiem tăria, încercând să-i mulţumim pe ceilalţi. Nu contează cât deimportantă este poziţia noastră, aprecierea noastră de sine este foarte jos. Ne este teamă că ei vor afla acest lucru. Răspunsul aici este dragostea. Oamenii care se iubesc şi se aprobă nu fac niciodată ulcer. Fii bun şi iubitor faţă de copilul din tine şi dă-i tot suportul şi toată încurajarea pe care ţi le-aidorit când erai mic.
COLONUL
reprezintă abilitatea noastră de a lăsa să se ducă, de a elimina ceea ce nutrebuie. Organismul uman, fiind în perfect ritm cu curgerea vieţii are nevoie de a o balanţă între aabsorbi, a asimila şi a elimina. Numai fricile noastre ne blochează eliberarea de ceea ce este vechi.Chiar şi când sunt constipaţi, oamenii nu sunt de fapt zgârciţi, ei nu au încredere că ve fi vreodatăde ajuns. Se ţin agăţaţi de relaţii vechi care le provoacă durere. Le este frică să arunce hainele pecare le ţin în dulap de ani de zile,de frică ca nu cumva să le trebuiască într-o zi. Stau într-un serviciu pe care îl urăsc sau nu îşi acordă nici o plăcere pentru că economisesc pentru zile negre.
PICIOARELE
ne poartă înainte în viaţă. Probleme la picioare indică adesea o frică de amerge mai departe sau refuzul de a merge într-o anumită direcţie. Fugim cu picioarele, ne târâim picioarele, ne furişăm, suntem cu picioarele în formă de X, călcăm înăuntru şi avem coapse mari şigrase, pline de resentimentele copilăriei. Când nu vrem să facem anumite lucruri, vom avea probleme minore la picioare.
VARICELE
reprezintă rămânerea într-o slujbă sau într-un loc pe care îl urâm. Venele îşi pierd abilitatea de a purta prin ele bucuria. Mergi în direcţia pe care o doreşti?
GENUNCHII
ca şi gâtul au de a face cu flexibilitatea, numai că ei exprimă supunerea şimândria, egocentrismul şi încăpăţânarea. Adesea, când inaintăm ne este teamă să ne aplecăm şidevenim inflexibili. Aceasta înţepeneşte încheieturile. Vrem să mergem înainte, dar nu vrem săshimbăm modul nostru de a fi. De aceea genunchii se vindecă foarte încet, aici se implică ego-ul nostru. Glezna are de asemenea o încheietură, dar dacă se răneşte se vindecă foarte repede.Genunchii iau mai mult timp pentru că aici se implică siguranţa de sine şi mândria noastră.Data viitoare când ai o lovitură la genunchi, întreabă-te unde ai fost încăpăţânat, unde airefuzat să te îndoi? Scapă de încăpăţânare şi las-o să se ducă. Viaţa este o curgere, viaţa estemişcare şi ca să te simţi bine este nevoie să te relaxezi şi să te mişti o dată cu ea. O salcie se îndoaieşi se leagănă şi curge cu vântul şi este întotdeauna graţioasă şi în largul ei cu viaţa.
PIELEA
reprezintă individualitatea noastră. Problemele cu pielea înseamnă în general că nesimţim individualitatea ameninţată într-un fel sau altul. Simţim că alţii au putere asupra noastră.Avem pielea subţire. Cineva ni se bagă sub piele, ne simţim jupuiţi de vii, ni se furnică pielea.Unul dintre cele mai rapide moduri să te vindeci de afecţiuni ale pielii este să te protejezi şisă te îngrijeşti prin a spune mereu: ‘Mă aprob’ de câteva sute de ori pe zi. Ia-ţi puterea înapoi!
ACCIDENTELE
nu sunt accidente. Ca orice altceva în viaţa noastră, noi le creem. Nu estecum am spune:’Vreau să am un accident’, dar avem tipare de gândire care atrag accidente. Uniioameni par să fie ‘predispuşi la accidente’, iar alţii trăiesc o viaţă întreagă fără o zgârietură.Accidentele sunt expresia mâniei, a supărării. Ele indică frustrarea adunată din cauza neputinţei persoane de a avea libertatea de a-şi lua apărarea. Accidentele indică de asemenea revolta împotrivaautorităţilor. Ne enervăm aşa de tare, încât dorim să lovim pe cineva, de fapt noi suntem cei loviţi.Când suntem supăraţi pe noi înşine, când ne simţim vinovaţi, când simţim nevoia de pedeapsă, unaccident este o cale minunată de a rezolva problema.Pare ca şi cum accidentele nu sunt vina noastră, că noi sunte victime neajutorate ale unui jocal soartei. Un accident ne permite să aşteptăm simpatia şi atenţia celorlalţi. Rănile noastre suntcurăţite şi oblojite şi ele. Adesea stăm în pat pe perioade lungi de timp. Si ne doare. Când aceastădurere apare în organism, ne dă o indicaţie pentr care aspect al vieţii noastre simţim vinovăţie.Gradul de distrugere fizică ne spune cât de severă am simţit noi că trebuie să fie sentinţa şi cât de lungă.
DUREREA
de orice fel indică vinovăţia. Vinovăţia caută întotdeauna pedeapsă şi pedeapsacrează durere. Durerea cronică vine de la vinovăţia cronică, adesea aşa de adânc îngropată, că nicinu mai suntem coştienţi de ea. Vinovăţia este o emoţie total nefolositoare. Nu face pe nimeni să sesimtă mai bine şi nici nu schimbă situaţia. ‘Sentinţa’ ta s-a terminat, aşa că lasă-te să ieşi afară dinînchisoare. A ierta înseamnă să te dai bătut, să laşi răul să se ducă.
Extras din cartea “Iti poti vindeca viata” de Louise Hay



1 Response
  1. Masaj Erotic Says:

    foarte interesant, blogul tau, imi place am citit cateva postari foarte bune