Lady Gaga are fobie de sex !


Jurnalistii au descoperit ca excentrica Lady Gaga are fobie de sex. Muzica este singura care ii furnizeaza o placere orgastica. In plus, nu o insala si nu o dezamageste. “Mereu ma gandesc ca muzica nu se va trezi niciodata langa mine in pat spunandu-mi ca nu ma mai iubeste.” declara Lady Gaga.

Nu e singura vedeta care are fobii. Rihanna, cea cu "Umbrella",  are fobie de apa si, in special, de pestii din apa. Carmen Electra, frumoasa actrita din serialul "Baywatch", a avut mari probleme cu filmarile datorita fobiei de apa. "Sufar de atacuri de panica cand ma apropii de apa" . Cameron Diaz e speriata de clantele usilor si mai ales atunci cand este nevoita sa le foloseasca. Jennifer Aniston are fobie de zbor cu avionul; ea ar renunta la o calatorie daca ar trebui sa zboare cu avionul.

Fobie de avion are si Raluca (Bambi). Anda Adam, pe de alta parte, se teme foarte tare de gandaci, libelule sau paienjeni. Iar Raluca Moianu are fobie de albine si viespi.

Tu ce fobie ai ? De paianajeni, de intuneric, de vorbit in public, de serpi, de inaltime, de spatii inchise, de sange, de seringi - sa mai continui ? Exista o lista uriasa de fobii pe care oamenii le pot dezvolta de-a lungul vietii.

Oricare ar fi insa acea fobie, vreau sa cunosti un lucru. Poti sa o depasesti. Nu esti obligata sa ramai prizoniera acelei fobii. Nu accepta sa iti fie incalcata libertatea. De a zbura, de a inota, de a te urca in telecabina, de a socializa, de a tine in palma o gargarita. Pentru ca ai la indemana mijloace de a te debarasa de fobii.

Despre unul din acestea voi scrie in continuare. Pentru ca este usor de invatat, usor de aplicat si foarte eficient. Se numeste EFT (prescurtare de la Emotional Freedom Techniques – tehnica eliberarii emotionale) si se bazeaza pe descoperirea ca dezechilibrele din sistemul energetic al corpului au efecte profunde asupra psihologiei noastre. De aceea, EFT consta in stimularea unor anumite puncte de pe meridianele energetice (ca in acupunctura) in timp ce rostim propozitii si cuvinte specifice pentru emotia de care vrem sa ne eliberam.

Pe scurt, EFT este acupunctura emotionala – dar fara ace! Pentru stimularea acupunctelor se folosesc degetele. Mai exact, se bat cu varful degetelor anumite puncte de pe corp care sunt capete de meridiane energetice. Prin acest proces sunt corectate blocajele si se obtin rezultate rapide. Prin rapide, inteleg ca majoritatea problemelor dispar în cateva minute!!!

Intr-un seminar EFT sustinut recent in Mangalia, una din participante mi-a declarat ca sufera de fobie de serpi. Vazuse cu cativa ani in urma la Tv un film documentar despre viata serpilor, care a impresionat-o atat de tare ca de atunci nu mai putea intra singura in baie. Se temea ca din scaunul WC-ului va iesi un sarpe care o va musca. L. intra intotdeauna in baie doar impreuna cu sotul ei.  

Pe o scara de la 0 la 10, teama ei de “sarpele din baie” era 10! Ba chiar mai mult, daca se poate. Am inceput sa batem pe punctul de Karate, rostind fraza de set up “Chiar daca imi este ingrozitor de teama sa intru singura in baie, din cauza sarpelui care va iesi din scaunul WC-ului si ma va  musca, ma accept asa cum sunt, total si profund.”  Apoi am inceput sa batem pe cele 8 puncte , repetand pe fiecare cuvintele “teama de sarpe” .  (pentru informatii despre procedura de aplicare a EFT, vezi site-ul autorului).

Dupa 2 runde, teama a scazut la 6. Dupa alte 2 runde, a ajuns la 4. In acest punct, am intrebat-o pe L. ce emotie ar vrea sa simta acum in locul celei de teama. “As vrea sa ma simt in siguranta, as vrea sa ma simt protejata.” mi-a spus.

Am reformulat fraza de set up “Chiar daca inca imi este frica sa intru singura in baie, din cauza sarpelui care cred ca e acolo, aleg sa ma simt in siguranta si protejata.”  Am inceput sa batem pe cele 8 puncte , repetand pe fiecare  “aleg sa ma simt in siguranta” . 

Dupa 2 runde de EFT, teama de sarpe a disparut complet. Nota era 0 ! I-am cerut sa isi imagineze cum intra in baie singura, cum se aseaza pe scaunul de WC, cum se spala apoi la chiuveta si ia prosopul etc etc si cata teama asociaza fiecarei actiuni. Raspunsul a fost mereu : 0. Nici urma de teama. Toata sedinta EFT pentru fobia de sarpe a durat 8 minute.

Peste 3 zile m-a sunat pe mobil sa imi spuna “Am intrat in baie, imediat ce am ajuns acasa dupa seminar. Pentru prima data in ultimii ani am intrat singura. Si nu mi-a fost frica deloc. Si am fost si ieri, si alaltaieri si azi. Totul este OK. Nu mai e nici un sarpe in baie. Acum inteleg ca a existat doar in mintea mea.

Corect. Totul este in mintea noastra. Uneori ea rectioneaza exagerat la intamplari si lucruri reale sau imaginare. Dar putem sa o ajutam ca sa functioneze pentru noi si nu impotriva noastra. Yes, we can!