"E numai vina mea ca nu raman gravida"

Ce se intampla cand descoperi ca aveti probleme de fertilitate, exact atunci cand si tu si el va doriti foarte mult sa aveti copii ?

Este una din cele mai neplacute situatii pentru un cuplu. Va simtiti amandoi stresati si framantati de emotii negative. Ceea ce e si mai rau este ca prietenii si familia nu par sa inteleaga drama prin care treceti. Nu numai ca te simti izolata de ei, dar izolarea poate sa apara si intre tine si partener, comunicarea sa se intrerupa si lucrurile sa o ia razna.

Iti suna cunoscut ? Ai prietene, colege, cunostinte care au trait asa ceva? Cu siguranta ca ai. Iar daca tu insati esti "eroina" unui astfel de scenariu, citeste in continuare...

In timp, dorinta de a ramane gravida poate deveni obsesiva. Iti acapareaza viata in asa masura, ca nimic altceva nu te mai intereseaza. Multe femei devin invidioase pe prietene, rude sau chiar straine care au copii sau sunt gravide. Uneori ai impresia ca, oriunde privesti, vezi o gravida. Sau ca, oriunde mergi, intalnesti bebelusi sau copii mici. Si atunci ti se pare ca esti singura femeie din lume care nu poate ramane gravida. "De ce eu ?"

Incepi cu sotul tau un tratament pentru fertilitate, iar de aici deriva alte probleme emotionale (si financiare, eventual). Asteptare incordata, ingrijorare, teama si, daca rezultatele intarzie, dezamagire.

Reducerea stresului si a emotiilor negative este de mare ajutor pentru ambii parteneri. Ea creste substantial sansa cuplului de a avea un copil.Relatia body-mind este atat de profunda, incat nu ar trebui sa ne surprinda cat de mult este influentat corpul de vindecarea emotionala. O tehnica extrem de eficienta pentru acest scop este EFT, bazata pe principiile multimilenare ale acupuncturii. Doar ca in loc de ace, punctele specifice sunt stimulate cu varful degetelor in timp ce sunt rostite anumite afirmatii legate de problema care ne deranjeaza.

Iata cateva din aceste afirmatii specifice problemelor de fertilitate:

"Mi-e teama ca nu voi ramane gravida"
"Sunt invidioasa pe ........ pentru ca ea este gravida"
"Ma simt atat de stresata ca nu raman gravida"
"Sunt ingrijorata ca problemele de fertilitate vor distruge casnicia mea"
"E numai vina mea ca nu raman gravida"

Prin focusarea pe aceste afirmatii in timp ce bati pe acupuncte, emotiile negative sunt reduse treptat pana la zero. Devii mult mai calma si relaxata, gandesti clar si te simti capabila sa faci fata situatiei. EFT este o tehnica usor de invatat si de aplicat, ce produce rezultate rapide si de durata. Este ideala pentru a restabili armonia in cadrul cuplului si pentru a reduce stresul, anxietatea, ingrijorarea si alte emotii negative carora trebuie sa le faci fata cand exista probleme de fertilitate in cuplu.

Poti aplica singura EFT si obtine rezultate vizibile.Totusi iti recomand sa lucrezi la inceput cu un practician EFT experimentat care te va ghida si iti va oferi sprijinul de care ai nevoie. Cu atat mai mult cu cat poti lucra la telefon sau online, in fata computerului, de oriunde te afli in Romania. Live positive !